Bowling klub X

Bowling klub X je osnovan u Osijeku 05. svibnja, 2011. godine. Klub je osnovala nekolicina entuzijasta koji su se u ovaj sport zaljubili na prvi pogled (u osjećaj izbačaja kugle, u zvuk pogođenih čunjeva i u zadovoljstvo srušenog STRIKE-a).

 

Prvi smo i samim time, za sada, jedini bowling klub u Osijeku i Slavoniji, a osnovna nam je aktivnost promicanje i razvijanje bowlinga kroz:

  1. provođenje škole bowlinga za potpune početnike i napredne igrače
  2. organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova Kluba
  3. sudjelovanje na natjecanjima na gradskom i državnom nivou
  4. organizacija natjecanja

Želja nam je ukupnom aktivnosti kluba poticati razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz rekreaciju i bavljenje sportom.

Ovaj sport je već privukao naše sugrađane. Evidentno je da su ovu igru počele igrati osobe oba spola i različite životne dobi koje su je prepoznali kao zabavnu, sportsko-društvenu igru i moglo bi se reći zanimljivu „ovisnost“. Jedni su ovaj jednostavan sport prihvatili kao oblik zabave i rekreacije s obitelji i/ili prijateljima, dok su ga drugi prepoznali kao izvanrednu priliku za team building unutar tvrtke. Veći dio posjetitelja bowling centra igraju Bowling na „svoj“ način. Najčešće nepravilno drže kuglu, nevješto s njom koračaju te u pravilu neprecizno izbacuju kuglu na stazu što dovodi do slabijih rezultata. Naša je misija učiti ljude igrati bowling na ispravan način (teoretski i praktično) čime se osim poboljšavanja rezultata postiže efektniji zalet i izbačaj kugle te se sprječavaju ozljede.

Cilj nam je, u suradnji s centrom „GBowling“,  razviti bowling u Osijeku i Slavoniji uključivanjem što većeg broja ljudi (odraslih i djece) u ovaj prekrasan sport.

 

Bowling klub X tijekom cijele godine prima nove članove.

Informacije :

e-mail: bowling.klubx@gmail.com

ili u „GBowling“ centru za vrijeme treninga – utorak i četvrtak od 18.00 do 20.00 sati.

Posjetite nas na facebook-u : bowling klub x