Kompjuterski program umjesto igrača izračunava i prikazuje rezultat igre koji ne podrazumijeva samo jednostavno zbrajanje srušenih čunjeva.

Tri su osnovne kombinacije rušenja čunjeva: strike, spare i split.

STRIKE – situacija u kojoj su svih 10 čunjeva srušeni prvim bacanjem. Zapisuje se kao (X) u gornji lijevi kut okvira u kojem je bacanje bilo izvedeno. Bodovi jednog strike-a iznose 10, plus broj srušenih čunjeva u sljedeća dva bacanja.
Dva uzastopna strike-a naziva se double.

Tri uzastopna strike-a su turkey.

Maksimalan rezultat igre je 300 i zove se „Savršena igra“ odnosno „Perfect Game“, što podrazumijeva 12 uzastopnih strike-ova.

SPARE – čišćenje, tj. situacija u kojoj se preostali čunjevi iz prvog bacanja ruše u drugom bacanju. U manji kvadratić u gornjem desnom kutu ekrana bilježi se ( / ). Zbroj spare-a je 10, plus broj srušenih čunjeva u prvom slijedećem bacanju.

SPLIT – situacija u kojoj nakon prvog bacanja ostaje položaj nepovezanih čunjeva (npr. čunj broj 2 i broj 6). Ukoliko ostane stajati čunj broj 1 i bilo koji drugi nepovezni čunj situacija se ne smatra split-om. Rušenje dva nepovezana čunja naziva se „Split Conversion“ i ne donosi bonus bodove nego se smatra Spare-om.

Pretplati se na Newsletter i ostvari pogodnosti u GBowlingu

Provjerite svoju e-poštu i potvrdite pretplatu